03.02.2013 22:35 Age: 8 yrs
Category: Europa

1. De modder in! - 3 februari 2013


Daar we absolute 4x4 dummies zijn en we een 4x4 hebben gekocht voor een reisje door Afrika dachten we dat het een goed plan zou zijn om eens een keertje te leren hoe zo’n 4x4 in godsnaam werkt.

Dus op een zeer grijze en regenachtige dag (joepie, lang leve België, Afrika here we come!) reden we naar een terrein in Nederland, waar een vriend van Eef’s vader ons de kneepjes van de 4x4 zou leren. Ok  dus we gingen “terrein  rijden”, zoals ze het zo mooi noemen, in ons hoofd hadden we wat zand, heuvels, misschien een beetje modder en misschien een steile heuvel voor de waaghalzen voorgesteld, aangekomen zag het er net iets anders uit…. Daar het de laatste dagen had geregend, was er modder, niet een beetje modder, maar moddermoddermodder! Overal waar we keken was er modder en grote plassen waarin wagens vastzaten. Deze wagens zagen er een stuk nieuwer, galanter en lichter uit dan ons Machientje, en zij zaten al vast, help!

Voor de veiligheid gingen we even langs de organisator om te vragen of ons Machientje wel het terrein op kon, met een klein stemmetje dat we geen ervaring hebben. Tuurlijk, geen enkel probleem! Blijf gewoon een beetje aan de zijkant…

 

Dappere Dries klom vol goede moed in ons Machientje, 2 minuten later zaten ze al lekker vast. Gelukkig waren er genoeg vriendelijke mensen die met veel plezier ons Machientje het slijk uit haalde.

Dries deed een mooi rondje en handige dan de wagen over aan Eef, ze was net toeschouwer geweest en haar hart klopte in haar keel, “maar goed stel dat Dries ziek wordt en we zitten in het midden van de rimba vast in het moeras, moet ik ons kunnen redden!” Dus met een klein hartje begon ze aan haar toertje. Aangekomen aan het punt waar Dries net had vastgezeten zat er al een wagen voor haar vast, en dat wagentje was een pak kleiner dan dat van ons!

 

Er was geen weg terug, enkel vooruit, ons Machientje deed haar uiterste best, maar kwam helaas ook vast te zitten. Een andere wagen probeerde haar eruit te trekken, maar ons Machientje zat al erg diep in de modder, 15 minuten en veel zweet en tranen later was het Machientje eindelijk weer aan het rollen, maar nu zat de wagen die ons net had geholpen vast vlak voor ons! Dus het was Machientjes tijd om eens te laten zien wat ze in haar had, achterwaarts en met 2 vingers in haar neus (eigen kind, schoon kind?) trok ze de wagen uit het slijk!

Na ieders een toertje te hebben gereden, waren onze ruggen nat van het zweet en we waren niet zeker of onze harten nog een extra toertje aankonden, dus besloten we maar dat het welletjes was geweest, in Afrika is het tenslotte erg warm, er zal daar toch niet zoveel modder zijn, toch?